De ce este Monitorizarea Auto Solutia pentru Problemele Managerilor

Zilnic managerii de flote auto se confrunta cu o gama extrem de variata de probleme.Vestea buna este ca tehnologia a avansat pana in punctul in care o mare parte dintre acestea pot fi rezolvate rapid sau chiar prevenit.

Probleme ale managerilor de flote auto

Am discutat cu clientii nostri despre problemele cu care se confruntau cel mai des inainte de a-si instala sistemul Nexus GPS Tracking. Daca va regasiti intr-un dintre scenariile urmatoare, atunci ar trebui si dumneavoastra sa va indreptati atentia catre un sistem de monitorizare prin GPS.

Operatiunile dureaza prea mult

Ati observat ca aproape niciodata programul nu este respectat? Soferii nu ajung la destinatii la timp? Observati consecinte negative asupra planificarii activitatilor flotei? Atunci un sistem de management al tuturor sistemelor este exact ceea ce aveti nevoie.

Veti avea un raport complet al activitatii soferilor, de la rutele parcurse pana la felul in care conduc.Pe langa asta, veti avea posibilitatea de a fi permanent la curent cu starea masinii, primind inclusiv alerte in momentul in care aveti de platit o taxa, de facut o revizie etc.

Nu reusiti sa creati un traseu rapid

Uitandu-va pur si simplu la o harta nu o sa puteti crea cel mai bun traseu. Nici daca stati cu ochii si urechile pe stirile din trafic s-ar putea sa nu aveti mai mult succes, iar la ce trafic avem de suportat cu totii zilnic, un sistem prin care sa identificam cea mai libera si rapida ruta, ne-ar usura tuturor viata.

Cu GPS Tracking puteti pune cap la cap traseul care va creste eficienta intregii flote.

Nu stiti cat timp petrec in pauza angajatii

Nu sustinem ca un control total asupra angajatilor si instalarea unei stari de panica ar putea fi solutia la vreo problema, insa o monitorizare a celor din teren cu siguranta poate ajuta la crearea unei atmosfere mai responsabile si productive.

Verificand datele din aplicatie veti putea sa faceti distinctia clara intre angajatii mai neglijenti si cei care chiar fac pauze rezonabile sau intarzie din cauza unor evenimente neprevazute din trafic.

Nu puteti face distinctia intre soferii buni si soferii neglijenti

Indiferent ca vorbim despre aptitudine sau atitudine, solutiile de monitorizare si tracking va permit sa determinati ce soferi opereaza la standardele impuse.

Veti putea face evaluari mai corecte ale soferilor, astfel incurajand condusul preventiv si oferind bonusuri celor care isi indeplinesc task-urile optim.

In egala masura veti putea determina daca este necesar sa faceti anumite traininguri unor angajati.

Masinile se strica des

Sunt o multime de factori care pot determina uzura sau chiar defectarea grava a unui vehicul.Daca impuneti soferilor niste intervale de timp nerealiste pentru indeplinirea task-urilor ii veti determina sa se grabeasca de la un punct la altul.

Si sa nu uitam ca accelerarile si franele bruste vor pune multa tensiune asupra “sanatatii” masinii.

Sistemele de managament al flotei va va permite sa determinati exact ce cauzeaza acea uzura accentuata, pentru ca ulterior sa actionati asupra cauzei.

Va confruntati cu realitatea sau riscul furtului de vehicule

Practic, daca stam sa ne gandim, un sistem de monitorizare prin GPS ne ajuta sa raspundem la o intrebare simpla: “unde imi sunt masinile?”

Fie ca vreti sa recuperati o masina furata sau pur si simplu sa stati linistit in cazul in care se desfasoara cel mai negativ scenariu, GPS Tracking va ajuta sa dormiti linistit.

Nu puteti monitoriza cine va conduce masinile

Nu puteti interveni rapid cand apare o situatie de criza.

De la un eveniment major in trafic pana la un eveniment meteo extrem neprevazut, o situatie de criza va poate pune atat soferii cat si vehiculele in pericol.

Monitorizarea flotei va ajuta sa aflati imediat daca masinile dvs sunt situate intr-o zona afectata, oferindu-va atat posibilitatea de a analiza situatia dar si capacitatea de a actiona daca este necesar.

Situatia de la bordul masinii poate oferi date esentiale cum ar fi statusul motorului dar si daca au fost facute actiuni periculoase cum ar fi depasirea limitei de viteza.

Petreceti prea mult timp facand rapoarte si o multime de documente

Ca manager de flota auto, aveti o multime de responsabilitati. Trebuie sa va asigurati ca aveti clienti multumiti, angajati motivati si productivi, dar si un parc auto complet functional.

Din nefericire, toate procedurile de management implica si o latura mai neplacuta: birocratia. Probabil ca zilnic stati ingropat printre hartii si simtiti ca nu puteti indeplini toate sarcinile cu prioritate tocmai din cauza tuturor actelor pe care trebuie sa le completati.

Tabloul de bord pe care Nexus GPS Tracking vi-l pune la dispozitie aduna toate informatiile pe care le solicitati si vi le transmite ulterior sub formatul unui raport sau a unor statistici.

Asta va reduce semnificativ timpul pierdut pe hartogaraia vietii de birou.Astfel va veti putea concentra mai mult pe sarcinile de management la birou.

Costuri prea mari de intretinere si fuctionare a flotei

Combustibilul, asigurarile, mentenanta periodica… si lista poate continua cu o multime de costuri pe care o flota auto functionala le atrage dupa sine.

Detinerea unui parc auto implica o multime de riscuri, iar obiectivul final al business-ului este acela de a face si profit, deci daca puteti actiona proactiv de ce nu ati face-o?

Cheltuielile inutile pot fi prevenite si functinarea flotei poate fi optimizata. Daca trasarea unor rute mai eficiente reduce din costurile pe carburant si imbunatatirea comportamentului soferilor la volan reduce costurile pe asigurarile auto, atunci investitia intr-o tehnologie care sa va sustina succesul este complet justificata.

Nu aveti o flota prietenoasa cu mediul

Respectarea mediului inconjurator, reducerea emisiilor, detinerea unei flote eco etc. nu reprezinta chiar niste obiective usor de atins in primul rand din cauza activitatii in sine, condusul.

Condusul implica un consum mare de combustibil

Vestea buna este ca prin rapoartele pe care vi le ofera un sistem de monitorizare prin GPS, veti putea observa felul in care acel combustibil este folosit si, alaturi de o planificare mai eficienta a traseelor, veti scadea consumul total al cheltuielilor si emisiilor.

Clientii sunt nemultumiti

Ati putea crede ca problema o reprezinta clientii nemultumiti, insa acestia apar ca un indicator al altor probleme.

Daca intampinati una dintre problemele mentionate anterior, cum ar fi o planificare defectuoasa a traseului, atunci clientii cu siguranta nu vor fi multumiti de serviciile dumneavoastra.

Incorporarea unui sistem de monitorizare GPS Tracking aduce un plus de valoare business-ului dumneavoastra sub multiple forme.